Politie Flevoland heeft donderdagavond zes portiers uit Almere bedankt voor hun hulp aan twee politieambtenaren, afgelopen vrijdagnacht.

Twee politieambtenaren dreigden vrijdagnacht in de problemen te raken toen zij iemand aan wilden houden op de Grote Markt. De betrokken persoon bleek tot een grotere groep te behoren die zich met de aanhouding wilden bemoeien. Toen de groep zich dreigend en slaand tegen de politie keerde grepen de portiers in. Zij vormden een menselijk schild waardoor de agenten hun werk konden doen. De portiers vingen daarbij onder andere klappen met terrasmeubilair op.

De politie bedankte de portiers met een flinke bos bloemen en een woord van dank namens de chef van de basiseenheid Almere Stad Oost. Het is bijzonder dat de in gang gezette samenwerking, waarbij portiers ook een cursus volgden, op deze manier vervolg krijgt. Waar deze gastheren in het verleden nog wel eens negatief in het nieuws kwamen hebben zij de laatste tijd een enorme vooruitgang geboekt in het gastheerschap en hun optreden. Mede daardoor is een bloemetje op zijn plaats.
 
bron:Politie Flevoland