Ondanks dat de buitentemperatuur nog niet echt op de naderende winter wijst wil Politie Flevoland wel waarschuwen voor het verhoogde risico van woninginbraken tijdens de wintermaanden. Statistieken leren dat de meeste inbraken tussen Oktober en Maart voorkomen. En, hoe vreemd, overdag wordt vaker ingebroken dan 's avonds en 's nachts. Waarschijnlijk omdat bewoners overdag vaak naar hun werk zijn en er weinig controle is op eigen of andermans eigendommen.

Preventie speelt dus een grote rol. Goed hang- en sluitwerk kan het werk van een inbreker zodanig vertragen dat deze het opgeeft. Ondersteunend aan goede sloten kan een alarminstallatie van pas komen. Om ook tijdens de avond en nacht een inbreker te signaleren is een goede buitenverlichting op zijn plaats.

Tips
Het Politie Keurmerk Veilig wonen kan bewoners helpen bij het maken van een goede keuze voor preventieve maatregelen. Op de website www.politiekeurmerk.nl zijn tal van tips te vinden. Voldoet uw woning aan het keurmerk dan bestaat zelfs de mogelijkheid om via uw verzekeraar een korting op de premie van uw inboedelverzekering te bedingen.

Toch een inbraak
Mocht er ondanks uw goede voorzorgen  toch een inbraak plaats vinden dan waarschuwt u zo snel mogelijk de Politie. Terwijl u de situatie laat zoals u die aantreft komen agenten zo snel mogelijk de  situatie ter plekke bekijken en nemen uw aangifte op. Zij kunnen ook sporen, die de inbrekers hebben achtergelaten, veilig stellen. Een buurtonderzoek en de veilig gestelde sporen kunnen leiden naar de daders van de inbraak. Wacht dus niet tot het te laat is en ga snel aan de slag.
Politie Flevoland helpt u daarbij. Wij staan ook voor veilig wonen in Flevoland.

bron:Politie Flevoland