Politie Flevoland gaat in de eerste weken van januari de provincie in. Op drie achtereenvolgende zaterdagen doet een Politie Karavaan alle Flevolandse gemeenten aan. Deze karavaan bestaat uit bijna alle soorten politievoertuigen die in Flevoland in gebruik zijn en wordt bemand door medewerkers van het korps. Zij vertellen inwoners van Flevoland graag over hun werk.

Allerlei voertuigen
De Politie Karavaan begint zaterdag 7 januari ’s ochtends om 10.00 uur op het Stadhuisplein in Lelystad en ’s middags vanaf 13.30 uur op het Meerpaalplein in Dronten. Op 14 januari doet ze ’s ochtends Emmeloord aan (De Deel) en ’s middags het Urkerhard op Urk. Zeewolde en Almere zijn zaterdag 21 januari aan de beurt. Er is van alles te zien, te doen en te beleven. Voor jong én oud. Zo kun je allerlei politievoertuigen van dichtbij bekijken, zoals: de bussen van de Technische Recherche, de Mobiele Eenheid en de Arrestatie-Eenheid, surveillanceauto’s, de hondenauto, de politiemotor en de radarauto. De politieboot is ook van de partij. De voertuigen worden bemand door politiemensen die graag vertellen over de politie en uitleg geven over hun werk.
Veel te zien
De ruiters van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) nemen hun paarden mee en vertellen graag over de speciale trainingen die ze met de dieren doen. Ook de speurhond van Noord-Oost Nederland is met zijn baasje aanwezig.
Medewerkers van 3VO geven onder meer uitleg hoe je veilig thuis kunt komen. Om te laten zien hoe belangrijk het is om een gordel te dragen, nemen ze een speciale kantelsimulator mee. Kinderen mogen op de politiemonitor zitten. Bovendien kun je je fiets laten graveren en je vingerafdruk laten afnemen. Advies: neem een camera mee.

Verder trakteert Politie Flevoland de bezoekers op verse, zelfgemaakte snert. Voor de kinderen is er limonade.
Contact
De Politie Karavaan is een reactie op de vraag van veel inwoners van de Flevolandse gemeenten om meer opendagen. De Nederlandse politie houdt één opendag per jaar op de tweede zaterdag van oktober. Met de karavaan schept Politie Flevoland nieuwe mogelijkheden om meer en beter contact te hebben met haar inwoners. Een warm contact in de koudste tijd van het jaar. De medewerkers, die de karavaan bemensen, zijn trots op hun werk en willen dat ook graag uitdragen. De bevolking kan bij hen terecht voor alle mogelijke vragen. Zij staan iedereen graag te woord.
Speciale aandacht voor klagers
Politie Flevoland heeft rondom de karavaan een speciaal programma voor mensen die onlangs een klacht hebben ingediend over Politie Flevoland. Zij hielpen de politie door hen een spiegel voor te houden en aan te geven waar het beter kan. Politie Flevoland wil ze daarvoor graag bedanken door ze een dagje uit te bieden. De groep bezoekt de Karavaan en krijgt op het IBT-trainingscentrum in Almere een speciaal programma aangeboden waardoor ze meer inzicht krijgen in het dagelijkse politiewerk.
bron:Politie Flevoland