De politie heeft naar aanleiding van de brand in een opslagloods achter de oude brandweerkazerne aan de Koornbeursweg om Heerenveen, onderzoek ingesteld.
Er is een buurtonderzoek gehouden in de Sieger van der Laanstraat en omgeving. De politie heeft enkele getuigen en andere betrokkenen gehoord. De technische recherche heeft door de aanwezigheid van asbest nagenoeg geen onderzoek kunnen doen. Evenals zondag, is ook maandag een gespecialiseerd bedrijf nog bezig met het verwijderen van de asbestdeeltjes.

De oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend, maar de politie houdt sterk rekening met brandstichting. Daarom kan de politie de hulp van het publiek goed gebruiken. Zij roept getuigen en anderen die iets kunnen verklaren over de brand op contact op te nemen met de politie. In het bijzonder is de politie op zoek naar mensen die op de ochtend van de brand, vanaf 05.00 uur, op de Sieger van der Laanstraat, de Kempenaerssingel, de Bouwe van Ensstraat en de Koornbeurs zijn geweest. Contact kan worden opgenomen via het algemene nummer van de politie Fryslân 0900 - 8844.
bron:Politie Friesland