Woensdagmiddag hebben in totaal 15 politieagenten tussen 12.00 en 16.00 uur de handen vol gehad aan groepjes scholieren die in de Efteling andere bezoekers het leven zuur maakten. Op verschillende plaatsen ontstonden vechtpartijtjes. Bij elkaar zijn 10 jongeren tussen 13 en 16 jaar uit Utrecht aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. De aangehouden jongeren waren met 280 medescholieren van een school in Utrecht op schoolreisje in het attractiepark.

Rond 12.00 uur was in de toiletruimte bij de schipschommel het eerste incident waar een meisje werd lastig gevallen door een jongen, enkele klappen kreeg en meteen daarna van een meisje klappen in haar gezicht kreeg. De twee konden door beveiligingspersoneel worden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Rond 15.00 uur ontstonden er problemen tussen groepjes jongeren bij de uitgang van de Vogelrok en de houten achtbaan. Bij de Vogelrok werd een 8 jarige jongen uit Zeist door een groepje jongeren tegengehouden en zonder enige aanleiding geslagen en geschopt. Bewakingspersoneel was er snel bij en wist verschillende jongeren aan de politie over te dragen.

Bij de houten achtbaan ging het mis met een groepje jongeren toen enkelen wilden voordringen, zich vervelend gedroegen en daarbij begonnen te duwen en om zich heen te slaan. Een 21-jarige bezoeker kreeg klappen in zijn gezicht. Ook hier konden twee verantwoordelijke vechtersbazen worden aangehouden.
Waar mensen verwondingen opliepen bleven die in het algemeen beperkt tot tot zwellingen en schaafwondjes.

Na hun verhoor zijn de jongeren overgedragen aan twee achtergebleven leerkrachten en zijn de betreffende ouders in kennis gesteld.

Bij de aanpak van de vechtpartijtjes werd er voortreffelijk samengewerkt met de beveiliging van het attractiepark en kregen agenten uit Kaatsheuvel hulp van collegas uit Waalwijk en Dongen

bron:Politie Midden- en West Brabant