Na de zomer gaan in het politiedistrict Heerlen (gemeenten Heerlen, Brunssum, Nuth, Voerendaal en Onderbanken) de eerste politiejunioren aan de slag. Dóór jongeren in contact mét jongeren is een van de doelstellingen die de politie wil bereiken. Ook krijgen jongeren de kans om een bijdrage te leveren aan het politiewerk. Door te kiezen voor een bijbaan bij de politie kunnen ze zich inzetten voor de normen en waarden op straat. Geïnteresseerde jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar die een baantje zoeken naast de studie worden van harte uitgenodigd te reageren.

Onder het motto “Boeiend blauw, politiejunior iets voor jou?” werft de politie in het district Heerlen zes schoolgaande jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar. Het project wordt in eerste instantie opgepakt door de politie-eenheden die werkzaam zijn binnen het district Heerlen. Reden om via de werving allereerst de jongeren die in die gemeenten wonen te benaderen.
Gevarieerd takenpakket
Via jongeren in contact met jongeren. In Utrecht is inmiddels bewezen dat het concept werkt. Al sinds 2000 is in Utrecht een aantal jongeren als junior aan de slag. De districtschef van Heerlen, M. Roerink, opperde het idee om een dergelijk project ook in het district Heerlen in te voeren. Na een ruime tijd van voorbereidingen is het district er nu klaar voor. De junioren krijgen een afwisselend en gevarieerd takenpakket. Met name op het gebied van toezicht houden, contacten leggen met publiek en signaleren van ongeregeldheden is een taak voor ze weggelegd. Bijvoorbeeld op marktdagen, koopavonden en bij bijzondere evenementen. Ook administratieve klussen kunnen deel uit maken van de werkzaamheden.
Vóór 1 april
De junioren worden begeleid door ervaren politieagenten. Ze krijgen een herkenbaar uniform en gaan altijd samen met een politieagent op stap. Voordat de junioren voor de eerste keer aan de slag gaan krijgen ze een korte opleiding. Hierin staan de basisvaardigheden centraal. De junioren komen in dienst van een uitzendbureau en werken gemiddeld 16 tot 20 uur per maand. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich tot 1 april aanmelden bij de politie. In april worden de selectiegesprekken gevoerd en vanaf  1 september gaan de junioren daadwerkelijk aan de slag. Een sollicitatieformulier kan afgehaald worden op een van de politiebureaus in Heerlen Centrum/Zuid (Stationstraat), Heerlen-Noord (Kouvenderstraat) of Brunssum (Prins Hendriklaan).
 
bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular