De politie heeft maandagavond 22 augustus 2005 een vuurwapen aangetroffen bij de bestuurder van een bromscooter die bij een aanrijding met een vrachtauto op de Monseigneur Nolenstraat in Hoensbroek gewond raakte.

De man, een 20-jarige inwoner van Hoensbroek, werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie werd opgenomen.
De aanrijding gebeurde omstreeks 23.50 uur toen de Hoensbroekenaar met zijn bromscooter een vrachtauto wilde inhalen die ter hoogte van de Beitelstraat linksaf wilde slaan om te gaan parkeren. Daar de 20-jarige Hoensbroekenaar met te hoge snelheid reed, merkte de vrachtwagenchauffeur hem te laat op.
Nadat hij met zijn helm de buitenspiegel van de vrachtauto raakte, belandde de Hoensbroekenaar tegen de stoeprand met als gevolg dat hij 20 meter verder op de rijbaan terecht kwam.

Tijdens de hulpverlening werd in de kleding van het slachtoffer een geladen vuurwapen aangetroffen. De bromscooter is vermoedelijk een motor waarvoor een rijbewijs is vereist om erop te kunnen rijden. Vermoedelijk is het voertuig in Duistland gestolen.

In de woning van de Hoensbroekenaar trof de politie bijna 800 gram harddrugs aan. De man is dinsdagmorgen uit het ziekenhuis ontslagen en in verzekering gesteld.

bron:Politie Limburg-Zuid