In de Hoornse wijk Risdam is een brandstichter actief vermoedt de politie van Hoorn. Omdat het voornamelijk om kleine branden gaat in vuilcontainers en dergelijke zoekt de politie slachtoffers die aangifte willen doen en getuigen die iets verdachts hebben gezien.

In de Hoornse wijk Risdam Noord is mogelijk een brandstichter actief die het voorzien heeft op grijze rolcontainers. Vanaf juni 2004 zijn zo'n zestig containers in de wijk in brand gestoken. De recherche van de politie Hoorn heeft in samenwerking met het politieteam van de wijk Risdam een onderzoeksteam samengesteld.

 

Helaas gebeurt het vaker dat rolemmers  het onderwerp van vernieling en brandstichting zijn. Toen vanaf juni vorig jaar op ongeregelde tijden een container vernield werd, werd door de politie nog niet direct aan een brandstichter gedacht. Inmiddels is het aantal vernielde containers echter sterk opgelopen. Daarnaast worden de containers ook steeds vaker tegen een schutting aangezet. Hierdoor worden niet alleen de containers vernield, maar ontstaat er ook gevaar voor andere goederen of zelfs woningen.

 

Naast de containerbranden werd op 31 december 2004 brandend vuurwerk door de brievenbus van een woning in Risdam Noord gegooid en in de nacht van 17 op 18 februari werd een auto in brand gestoken op de Ossenweide. Hoewel niet vaststaat dat dezelfde verdachte voor deze branden verantwoordelijk is, worden zij wel in het onderzoek meegenomen.

 

De politie verzoekt eventuele slachtoffers, die nog geen aangifte hebben gedaan, zich alsnog bij de politie te melden. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die informatie hebben over deze branden.

Bron: Politie Noord Holland Noord/emea.nl