In verband met een politieonderzoek in het kader van een reeks zedendelicten in een tweetal bejaardentehuizen in de omgeving van Hoorn wil de politie de hulp van het publiek inroepen. Gezien de ernst van de zaak en het feit dat er voldoende aanwijzingen zijn die de bekendmaking rechtvaardigen gaat de politie over tot deze stap.

Vanaf begin juni tot begin augustus is een viertal vrouwen aangerand in een verzorgingshuis in de Sweelinckhof in Wognum en in de Berkenhof in Berkhout (de data van de incidenten zijn:  8 juni, 9 juli, 27 juli en 3 augustus). De slachtoffers betreffen hoogbejaarden die zelfstandig wonen in een aanleunwoning van de verzorgingshuizen. Zij maken het naar omstandigheden goed.

In alle gevallen is de verdachte laat in de avond de woning van het slachtoffer binnen geslopen. De verdachte heeft het volgende signalement: blanke man, tussen de 17 en 35 jaar, lengte 1.70 tot 1.85 meter, fors postuur, bol gelaat, geen gezichtsbeharing, (donker-)blond haar in een gedekt kapsel en spreekt Nederlands. Een compositietekening van de verdachte is in dit bericht bijgesloten.

De politie komt met dit bericht naar buiten omdat het onderzoek nu aanvullende informatie verlangt waarbij het publiek mogelijk een belangrijke bijdrage kan leveren. Wat  mogelijk niet verdacht lijkt kan toch waardevol zijn.

De politie stelt met name de volgende vragen aan het publiek:

Zijn er familieleden of andere bezoekers van de genoemde huizen, die van de bewoners hebben vernomen dat zij lastig zijn gevallen bijvoorbeeld door onbekende telefonisch bellers(met seksueel getinte opmerkingen)?
 
Zijn er familieleden of andere bezoekers van de genoemde huizen, die van bewoners hebben vernomen dat zij lastig zijn gevallen door gluurders in de genoemde periode. Dit kan ook natuurlijk buiten deze periode zijn gebeurd en ook dan is de politie geïnteresseerd?
 
Hebben mensen woonachtig in de omgeving van de verzorgingshuizen bijvoorbeeld tijdens een wandeling of het uitlaten van de hond in de avonduren personen gezien die mogelijk iets te maken kunnen hebben met de genoemde zaken?
 
Heeft u informatie die nu niet gevraagd is maar wel relevant kan zijn voor het onderzoek? Dan hoort de politie dat graag.
 
De politie heeft een onderzoeksteam op deze zaak gezet. Over het onderzoek zelf worden geen nadere mededelingen gedaan. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie naar 0900-8844 (bellen tegen lokaal tarief). Indien u informatie heeft over een verdachte persoon of omstandigheden, die u liever anoniem doorbelt, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
 
bron:Politie Noord Holland Noord