De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal 8 personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Voor 4 verdachten is proces verbaal opgemaakt, 1 verdachte werd doorverwezen naar bureau HALT, en 3 verdachten werden na betaling van een boete in vrijheid gesteld.

District Venlo
In het district Venlo zijn de afgelopen week 6 aanhoudingen verricht. 2 personen werden na betaling van een boete in vrijheid gesteld en voor 4 personen is proces verbaal opgesteld.

De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur een 39-jarige vrouw in een winkel aan de Kepringelrehof te Panningen aangehouden vanwege diefstal. De bedrijfsleider zag dat de vrouw een aantal goederen in haar lederen jas had gestopt. Haar handlanger stond op de uitkijk. Toen de vrouw en haar handlanger ontdekten dat ze in de gaten gehouden werden, legde de vrouw gauw een aantal artikelen terug. Na het verlaten van de kassa werd het tweetal toch door de bedrijfsleider aangesproken voor een controle. Hierop overhandigde de vrouw de bedrijfsleider een aantal gestolen artikelen. De handlanger had niets gestolen. De politie heeft het tweetal naar het politiebureau in Helden gebracht voor verder onderzoek. De vrouw is na het betalen van een boete in vrijheid gesteld. Haar handlanger had geen strafbaar feit gepleegd.

De politie heeft op 10 mei rond 16.00 uur een 29-jarige vrouw uit Moers aangehouden voor diefstal uit een kledingwinkel aan de Lomstraat in Venlo. De diefstal werd met behulp van een geprepareerde tas gepleegd. In de voering van de tas is folie verwerkt waarin de vrouw gestolen goederen stopte. De tas is in beslag genomen. Na verhoor bekende de vrouw schuld. Uit verder onderzoek bleek dat de vrouw nog een kledingstuk had gestolen. Dit kledingstuk is uit een andere winkel gestolen. De beveiliginglabel zal er nog aan. De kledingstukken zijn teruggegeven aan de winkeliers. De vrouw is na betaling van een boete in vrijheid gesteld.

Op 10 mei rond 16.00 uur is een 36-jarige man uit Duisburg door de politie aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan het Mgr. Nolensplein te Venlo. De man verstopte de goederen onder zijn jas. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

De politie heeft op 11 mei een 28-jarige man uit Polen opgepakt vanwege diefstal uit een winkel aan de Straelseweg te Venlo. Bij verhoor bleek dat de man alleen een Pools identiteitsbewijs bij zich had. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Twee mannen van 26 en 23 jaar zijn vrijdag 13 mei in een winkel aan de Vleesstraat te Venlo aangehouden nadat zij een aantal goederen ter waarde van 247,55 euro hadden gestolen. àƒÆ’?à©n man stond op de uitkijk terwijl de andere man goederen in een geprepareerde tas stopte. Toen de mannen naar buiten liepen werden zij teruggefloten door een getuige. De goederen zijn teruggegeven en de mannen zijn door de politie aangehouden. De mannen bekenden schuld en zijn na proces verbaal in vrijheid gesteld.

District Weert

Een 15-jarige meisje is op donderdag 12 mei rond 16.30 uur in een winkel aan de Muntpassage te Weert aangehouden nadat zij een aantal artikelen had gestolen. Het meisje is aan Bureau HALT overgedragen.

Een 38-jarige vrouw uit Weert is op 10 mei rond 13.00 uur aangehouden vanwege diefstal uit een winkel aan de Stationsstraat te Weert. De vrouw verklaarde in opwelling te hebben gestolen en wilde er verder niet over praten. Aan de vrouw is hulp geboden. De vrouw is na betaling van een boete in vrijheid gesteld. De buit is aan de winkelier teruggegeven.

Bron:politie Limburg-Noord