De politie Limburg-Noord heeft in de nacht van dinsdag op woensdag, in samenwerking met politie Gelderland-Zuid, drie mannen aangehouden op verdenking van bedreiging. Het betreffen drie mannen uit Nijmegen van 37, 41 en 43 jaar oud.

Rond 01.00 uur kwam de melding binnen dat een 22-jarige inwoner van Venlo bij zijn woning was bedreigd door personen die hij kende uit de zakelijke sfeer. Twee mannen stonden bij de woning, terwijl een derde in een auto wachtte, en trokken de aandacht van de 22-jarige, die op dat moment in de woning was. Vanachter het raam zag hij dat een van de mannen een vuurwapen op hem richtte. Vervolgens trapte een andere man tegen de spiegel van een geparkeerde auto.

Het slachtoffer is uit het zicht gelopen en heeft de politie gewaarschuwd. Toen deze ter plaatse kwam, waren de mannen weggereden. De politie stelde nader onderzoek in en waarschuwde daarbij omliggende korpsen. Dit heeft ertoe geleid dat de politie Gelderland-Zuid de drie verdachten heeft aan kunnen houden in Nijmegen. Het drietal is overgedragen aan het politie Limburg-Noord, die het verdere onderzoek doet. Inmiddels heeft de politie de aangifte opgenomen en zijn de drie verdachten ingesloten voor nader onderzoek.

Bron:Politie Limburg-Noord