Dinsdag 31 januari heeft de politie drie verdachten aangehouden voor diefstal en brandstichting van de FEBO aan het Ruiterskwartier te Leeuwarden op maandag 24 oktober 2005. Het gaat om een 21-jarige en een 23-jarige inwoner van Zwolle en een 21-jarige inwoner van Roermond. Beide 21-jarige verdachten zijn aangehouden in Leeuwarden, de 23-jarige verdachte in Zwolle.

De technische recherche stelde na technisch onderzoek in het afgebrande pand vast dat er geen sporen van braak of verbreking waren. Om deze reden heeft het onderzoek zich toegespitst op eventuele betrokkenheid van medewerkers van de FEBO in Leeuwarden. Tevens is een aantal werknemers van de vestiging in Zwolle gehoord omdat zij regelmatig in Leeuwarden hadden gewerkt. Hierbij horen ook de twee aangehouden Zwollenaren.
De 21-jarige Zwollenaar, werknemer van de FEBO Zwolle, legde een verklaring af, waarbij de politie de nodige tegenstrijdigheden constateerde na verhoor van de 21-jarige Roermondenaar. Deze is een vriend van de Zwollenaar. Hierop is de inwoner van Roermond gisteren aangehouden. Mede door zijn afgelegde verklaring werden de beide Zwollenaren aangehouden. Twee van de drie verdachten hebben inmiddels een volledige bekentenis afgelegd.
Uit het onderzoek blijkt klip en klaar, zoals ook altijd gemeld, dat er geen relatie is tussen de verdachte van de brandstichting van de McDonalds in Goutum op 20 oktober 2005 en de gisteren aangehouden verdachten.
bron:Politie Friesland