Met de aanhouding van een 44-jarige man uit Duisburg (D) heeft de Groningse politie een week geleden een forse hoeveelheid hennep opgespoord. De verdachte werd aangehouden voor de handel in hennep en de invoer van Duitsland naar Nederland. De man werd afgelopen vrijdag door de douane in een kleine vrachtauto op de Eemshavenweg in Haren  gecontroleerd. De opsporingsambtenaren vonden in zijn auto een vat met ongeveer 15 kilo met verse hennep. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachte in een loods in de Eemshaven nog eens vijf vaten met hennep had staan. In de vaten zat in totaal 30 kilo. 

Hierop stelde de politie een nader onderzoek in. Hieruit kwam naar voren dat de Duitser  een woning aan de Multatulilaan in Haren huurde. Hij gebruikte deze woning voor het vriesdrogen van de hennep. Ook was hij bezig met het inrichten van een hennepkwekerij in de betreffende woning. In overleg met de officier van justitie werd de hennepkwekerij ontmanteld en werden diverse goederen inbeslaggenomen.
Berechting in Duitsland
Ook in de woning van de verdachte in Duitsland werd onderzoek verricht door de Duitse politie. Daar werden deels ontmantelde kweek- en droogruimtes aangetroffen. De politie heeft het onderzoek grotendeels afgerond. De verdachte zit nog vast. Hij zal na zijn berechting in Nederland nog in Duitsland worden berecht. Dit in verband met de teelt en uitvoer van hennep van Duitsland naar Nederland.  
 
bron:Politie Groningen