De politie heeft vorige week drie mannen in de leeftijd van 18, 21 en 23 jaar (uit Kampen) aangehouden in verband met de gewelddadige overval op een snackbar aan de Sint Nicolaasdijk. De overval vond plaats op 6 april 2006 's avonds, kort voor sluitingstijd. Bij de overval werd een medewerkster van de snackbar hardhandig tegen de grond gewerkt. Ze werd met een vuurwapen bedreigd en mishandeld, waarna de daders een greep in de kassa deden. De vrouw liep door het geweld letsel op.

De drie verdachten zijn inmiddels gehoord en hebben allen een bekentenis afgelegd. Het vuurwapen waarmee de overval werd gepleegd is door de politie aangetroffen en in beslaggenomen. Tijdens het doorzoeken van de woning van één van de verdachten trof de politie bovendien nog een vuurwapen aan. Ook dit wapen werd in beslaggenomen. Er wordt nog onderzocht of hiermee ook strafbare feiten zijn gepleegd. De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Door de oplettendheid van een getuige kreeg de politie informatie die paste binnen de resultaten die het onderzoek had opgeleverd. De getuige gaf zodanig nuttige informatie dat het onderzoek hierdoor werd versneld Dit heeft er aan bijgedragen dat de 3 verdachten zo snel konden worden aangehouden.

De politie vindt het van groot belang dat zij bij het oplossen van zaken de hulp krijgt van het publiek. De getuige is inmiddels door de politie geïnformeerd en op gepaste wijze bedankt.Het is voor de tweede keer in korte tijd dat de snackbar is overvallen. In februari 2005 vond er ook een overval op deze snackbar plaats. Uit een ingesteld onderzoek werden hiervoor twee verdachten opgespoord en aangehouden. Zij werden veroordeeld tot tweeëneenhalf en vijf jaar gevangenisstraf.

bron:Politie IJsselland