De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal tien personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

District Roermond

De politie heeft maandagmiddag op de Hamstraat in Roermond een 27-jarige man uit Middelburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij wilde sandalen ter waarde van enkele tientallen euro´s meenemen zonder te betalen en werd door personeel betrapt. De gewaarschuwde politie heeft hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. De zaak wordt met toepassing van snelrecht verder afgehandeld.

Op de Stadsweide in Roermond is zondagmiddag een 35-jarige man uit Echt en een 39-jarige man uit Leersum aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Beide mannen gedroegen zich verdacht en door de oplettendheid van een getuige bleek na onderzoek dat ze schoenen hadden gestolen. Vervolgens zijn ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

District Venray
Een 11-jarige jongen uit Gennep is maandagmiddag op het Europaplein in Gennep betrapt nadat hij snoep ter waarde van iets meer dan à©à©n euro wilde meenemen zonder te betalen. Deze zaak wordt voorgedragen voor een zogenaamde ´stop´-procedure.

Verder is de afgelopen een winkeldief aangehouden op De Bleek in Venray.

District Venlo
Maandagmiddag is op de Straelseweg in Venlo een 42-jarige man uit die plaats aangehouden die kaas wilde stelen. Hij werd betrapt en overgedragen aan de politie. De verdachte heeft in het verleden vaker strafbare feiten gepleegd. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Verder zijn de afgelopen week winkeldieven aangehouden op de Kloosterstraat in Blerick (1x) en de Straelseweg in Venlo (1x).

District Weert

Op de Boermansstraat in Weert is maandagmiddag 36-jarige man uit Weert aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij wilde koekjes ter waarde van bijna een euro meenemen zonder te betalen. Toen hij voorbij de kassa liep werd hij betrapt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verder is de afgelopen een winkeldief aangehouden op de Geenestraat in Nederweert.

Bron:Politie Limburg-Noord