De recherche heeft op dinsdag 31 mei een 30-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op een 25-jarige man uit Breda, die sinds korte tijd in Amsterdam woonde. Het verkoolde lichaam van het slachtoffer werd op zondag 1 augustus in de kofferbak van een uitgebrande auto aangetroffen op de Bevertweg in Werkendam. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht.

De afgelopen tien maanden heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoek verricht in deze zaak. Met circa 15 rechercheurs is diepgaand onderzoek verricht naar de toedracht van de moord. Dinsdag heeft het rechercheteam doorzoekingen verricht bij de woning van de verdachte en nog twee andere locaties in Oosterhout en omgeving. Het motief voor de moord lijkt een afrekening te zijn in het criminele circuit.

Op zondag 1 augustus kregen de politie en de brandweer rond middernacht de melding binnen van een autobrand aan de Bevertweg in Werkendam. Deze weg ligt ver buiten de bebouwde kom in Nationaal Park De Biesbosch. Na bluswerkzaamheden werd in de kofferbak van de uitgebrande auto het verkoolde lichaam van het slachtoffer aangetroffen.

Het kostte veel moeite om de identiteit van het slachtoffer vast te stellen. Uiteindelijk is dat gelukt, mede door gebruikmaking van DNA-technieken. Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld.

Bron: Politie Midden en West Brabant