De politie stelt met een rechercheteam van acht mensen een onderzoek in naar de openlijke geweldpleging in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart. Een man 25-jarige man uit Marssum en een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden raakten daarbij zodanig gewond dat zij naar het ziekenhuis moesten. De politie heeft inmiddels een aanhouding verricht maar is nog op zoek naar getuigen.

Het conflict begon rond 03.00 uur in een horecagelegenheid aan de Kleine Kerkstraat. Daar onstond een woordenwisseling tussen de groep van acht en twee jongeren over het sluiten van de deur. Kort daarna verliet de groep de zaak en wachtte op de Markstraat op een taxi. Omstreeks 03.15 uur werd de groep uit Marssum en Leeuwarden door ongeveer vier jongeren aangevallen en mishandeld. Daarbij werd flink geslagen en geschopt. Dit ging door terwijl de 25-jarige op de grond ligt. Ook de inwoonster van Leeuwarden werd mishandeld; waarschijnlijk kreeg ze een klap tegen haar mond. De twee slachtoffers zijn door de politie naar het ziekenhuis gebracht. De man kon na behandeling naar huis. De vrouw moest geopereerd worden aan hoofdletsel. Ook twee andere Marssumers raakten gewond. Iedereen deed aangifte.
Maandagochtend heeft de politie een 21-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandelingen. Hij is ingesloten. De politie hoopt de komende tijd meer arrestaties te kunnen verrichten in deze zaak. Daarbij kan zij de hulp van het publiek goed gebruiken. Zij verzoekt getuigen zich dan ook te melden. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.
 
bron:Politie Friesland