Politie houdt vijftien dronken bestuurders aanDe politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week in totaal vijftien automobilisten, een motorrijder en een bromfietser proces-verbaal aangezegd nadat bleek dat ze teveel alcohol hadden gedronken. De bestuurders zijn betrapt in: Linne, Roermond, Sevenum, Venlo, Kessel, Weert, Venray, Roosteren, Helden, Horst, Melick, Thorn, Lomm en Tegelen. De bestuurders kregen rijverboden tussen de 1 en 5 uur.

De politie heeft donderdagavond op de Engerstraat in Tegelen een 39-jarige man uit die plaats aangehouden die onder invloed op een mini-motor reed. Agenten zagen hem rond 22:15 uur rijden op de kruising Posthuisstraat / Engerstraat. Daarbij viel op dat de man bijna omviel. Bij een daaropvolgende controle bleek dat teveel had gedronken en dat de mini-motor niet verzekerd was. De mini-motor is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur opgelegd.

Onder invloed van alcohol neemt de reactiesnelheid af, wordt het moeilijker om afstanden in te schatten en wordt het gezichtsveld steeds smaller. Andere kenmerken zijn overschatting van het eigen kunnen en een gebrek aan zelfkritiek. Daarom controleert de politie bestuurders regelmatig op alcoholgebruik, via een blaastest of bloedproef.

Bron: Politie Limburg-NoordComments are closed.
%d bloggers liken dit: