Maandagmiddag 13 maart hield de politie in een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede twee verdachten aan, vrouwen uit Enschede van resp. 22 en 25 jaar. Personeel van de winkel had beide dames betrapt op het stelen van sieraden en had de politie gealarmeerd. De twee verdachten bleken ook kledingstukken bij zich te hebben. De twee bekenden niet alleen de diefstal van de sieraden maar ook de diefstal van de kledingstukken, die uit een andere winkel in het centrum van Enschede afkomstig waren. De 25 jarige vrouw werd na verhoor heengezonden.
De 22 jarige vrouw werd in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Zij had namelijk een OV-jaarkaart van een ander in haar bezit en kon hiervoor geen verklaring geven. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat deze OV-jaarkaart toebehoort aan een 20 jarige vrouw uit Enschede. De jaarkaart werd zondagmiddag 12 februari uit de kleedkamer gestolen toen zij een bezoek bracht aan een sportschool aan de Drienerlolaan.
Tijdens verhoor bekende de 22 jarige vrouw vanaf 2004 meerdere diefstallen te hebben gepleegd in het centrum van Enschede. Omdat het vermoeden bestaat dat zij deze samen met de 25 jarige verdachte heeft gepleegd, werd deze op woensdag 15 maart opnieuw aangehouden. Beide vrouwen zijn opgesloten en zullen nader gehoord worden. De verdachten worden donderdag 16 maart bij justitie voorgeleid.
 
bron:Politie Twente