De politie van het korps Hollands Midden heeft op dinsdag 11 april een man opgepakt die ervan verdacht wordt vorig jaar meerdere keren verzorgingstehuizen binnen geslopen te zijn. De man kwam de verzorgingstehuizen binnen onder de smoes dat hij voor één van de bewoners zou komen. Hij nam dan ook altijd een pakje Merci mee.

Hij onthield een naam van een willekeurige bewoner en ging op zoek naar kamers waarvan de deur openstond. In de kamers zocht hij naar waardevolle spullen. Vaak nam hij tasjes of portemonnees mee. Als hij een bewoner of een verzorger tegen kwam dan zei hij dat hij op zoek was naar de bewoner waarvan hij de naam had onthouden. Op deze manier wist hij regelmatig buit te maken.
In de maand september van het vorige jaar bereikte de politie vele meldingen van een verdachte man die zich binnen verzorgingstehuizen verplaatsten. Na zijn vertrek werden er over het algemeen handtassen en portemonnees vermist. Meldingen van bewoners van verzorgingstehuizen in Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda deden bij de politie aangifte van diefstal.
De recherche stelde een onderzoek in naar de diefstallen en kwam, mede dankzij camerabeelden, een 26-jarige man uit Zaandam op het spoor. De man is aangehouden en is op het politiebureau verhoord. De man bekent een groot aantal diefstallen. Inmiddels zijn 16 zaken op hem terug te brengen. De verdachte heeft aangegeven altijd alleen op zoek te zijn naar geld en confrontaties met bewoners uit de weg te gaan. Het is dan ook nooit tot een geweldsincident gekomen. De recherche onderzoekt of er meerdere zaken zijn, in en buiten de regio, die hij op zijn kerfstok heeft. Het onderzoek wordt voortgezet. De man is ingesloten.
bron:Politie Hollands-Midden

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular