De Zevenaarse politie heeft in de periode van 31 oktober tot 8 november jl. zes verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling, aanranding en (poging) diefstal met geweld. De verdachten, allen mannen, variëren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Zij zijn afkomstig uit Doesburg, Nijmegen en Wijchen.

De politie startte het onderzoek naar aanleiding van aangiftes die medio oktober werden gedaan. De groep zou zich op 14 oktober jl. in een uitgaansgelegenheid in Angerlo schuldig hebben gemaakt aan het lastigvallen van enkele vrouwen. Zij zouden daarbij de vrouwen onzedelijk hebben betast. Toen een 17-jarige jongen uit Hoog-Keppel de groep hierop aansprak, werd hij na sluitingstijd door de groep opgewacht en werd een poging gedaan hem te beroven. Zij staakten de poging toen een medewerker van de uitgaansgelegenheid naar buiten kwam. De jongens vluchtten te voet richting Doesburg waar zij vervolgens een andere jongen, een 15-jarige jongen uit Doesburg, met geweld zouden hebben beroofd.

Intimidatie
Uit verklaringen van de verdachten à©n getuigen blijkt dat de jongens in de afgelopen maanden diverse mishandelingen zouden hebben gepleegd. Ook zouden zij tijdens het uitgaan omstanders intimideren. Met de aanhouding verwacht de politie dat daar een eind aan is gekomen. Een 17-jarige verdachte uit Wijchen is in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van à©à©n poging tot diefstal met geweld en à©à©n diefstal met geweld. De andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en stuurt deze naar justitie.
 
bron:Politie Gelderland-Midden