Het telefoonnummer 0900 – 8844 in Barneveld is op dit moment door een  storing getroffen. Dit betekent dat de politie op dit nummer op dit moment niet bereikbaar is.  Om toch voor het publiek bereikbaar te zijn heeft de politie tijdelijk het nummer 06-53185066 in gebruik genomen. Dit nummer kan alleen worden gebeld voor de periode van de storing. Zodra die verholpen is, zal dit 06 nummer weer uit de lucht worden gehaald.
Overigens is 1-1-2 op de gebruikelijke manier bereikbaar en heeft de storing ook geen consequenties voor het berichtenverkeer van de verschillende noodhulpeenheden. Ook is het bureau voor bezoekers gewoon geopend. Zodra de storing is verholpen, zal dit bekend gemaakt worden.
De storing in het telefoonverkeer van de politie in Barneveld is volgens informatie van KPN te wijten aan een defecte kabelverdeelkast. Voor de politie is onduidelijk waar deze kabelverdeelkast is gesitueerd. Wel is duidelijk dat de storing enige tijd gaat duren.
Daarom is met behulp van KPN het telefoonverkeer voor het hulpverleningscentrum omgeleid naar het politie servicecentrum in Arnhem. Dit betekent dat voor inwoners van Barneveld via 0900 – 8844 de politie weer gewoon bereikbaar is. Meldingen worden vanuit Arnhem direct door gegeven aan de surveillance eenheden op straat of – via een intern telefoonnetwerk – aan het bureau in Barneveld. Nu het gebruikelijke servicenummer 0900 – 8844 weer kan worden gebruikt, is het eerder bekend gemaakte 06-nummer weer uit de lucht gehaald. Onduidelijk is nog hoe lang herstel van de kabelverdeelkast gaat duren.
bron:Politie Gelderland-Midden