De afdeling Georganiseerde Criminaliteit (GC) van de Divisie Regionale Recherche van de politie Limburg Zuid heeft dinsdag 31 mei 2005 tijdens een grootscheepse actie een organisatie opgerold die zich bezig hield met de teelt van hennep.

Tijdens de actie werden vier personen aangehouden. Dit zijn een 41-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Urmond, een 31-jarige inwoner van Stein en een 34-jarige inwoner van Heerlen.

In aanwezigheid van de rechter commissaris en de officier van justitie hebben 40 opsporingsambtenaren onderzoeken ingesteld in woningen in Urmond, Heerlen, Kerkrade en Stein.
In verband met het onderzoek werden ook hennepplantages geruimd in Brunssum, Hoensbroek, Geleen (2) Amstenrade en Geulle. Hierbij nam de politie enkele duidenzende hennepplanten en hennepstekjes in beslag.

Het onderzoek dat in februari van dit jaar startte door een team van GC en rechercheurs uit de vier districten van de Politieregio Limburg-Zuid, leidde dinsdag tot de aanhouding van de vier verdachten. Tijdens dat onderzoek werden op vier plaatsen in Limburg al hennepplantages opgerold. Hierbij bevond zich een grote stekplantage in Roggel.

Door het enorme financiële gewin dat verkregen wordt uit de georganiseerde teelt van hennep werkte het Bureau Financiële Ondersteuning (BFR) van de politie Limburg Zuid vanaf het begin mee aan het onderzoek.
Omdat de aangehouden verdachten een uitkering genoten, was ook een opsporingsambtenaar van UWV bij het onderzoek betrokken.

Alle aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular