De politie heeft met de aanhouding van 23 verdachten maar liefst 37 misdrijven opgelost. De verdachten zijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling. Van deze verdachten zijn er vier minderjarig. De leeftijd van de daders varieert tussen de 15 en 71 jaar. Het onderzoek richtte zich op diverse inbraken, diefstallen, verboden wapenbezit en het dealen in drugs in de omgeving van Emmen en in de gemeente Stadskanaal. De buit bedraagt meer dan € 40.000,-. De politie heeft de afgelopen twee maanden met een team van vijf medewerkers aan het onderzoek gewerkt. Op dit moment zitten nog vijf verdachten vast.

Aanleiding
Naar aanleiding van een woninginbraak die plaats vond in de nacht van oud op nieuw in Emmer Compascuum is het onderzoek gestart. Bij deze inbraak werd een groot aantal goederen ontvreemd, waaronder een kluis met een niet nader te noemen geldbedrag en een motorfiets. Een gedeelte van het bedrag uit de kluis is later teruggevonden. Door de inbraak kwam het onderzoek in een stroomversnelling en kwamen diverse namen van verdachten naar voren.Ook meldde één van de verdachten zich zelf aan het politiebureau in Emmen. Bij zijn aanhouding had de man een vuurwapen bij zich. De man zou onder meer diefstallen van fietsen en auto’s en inbraken in woningen hebben gepleegd. Sommige goederen die van diefstal afkomstig waren, zijn weer terug bij de rechtmatige eigenaren. Tijdens het onderzoek zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van het dealen van drugs in Emmen en nabije omgeving. Eén van de verdachten bleek ‘met speed’ een motor te hebben gekocht die van diefstal afkomstig was.
Actief in Groningen
Een aantal verdachten bleek ook in de provincie Groningen actief te zijn geweest. De politie Groningen heeft daarom assistentie verleend in het onderzoek. Uiteindelijk werd in januari in een boerderij in Vlagtwedde een groot aantal goederen en gereedschappen aangetroffen. De buit betrof diverse goederen die van diefstal afkomstig zijn. Tevens is een grote hoeveelheid kabelafval aangetroffen wat van diefstal afkomstig is. Het koper van de kabel werd doorverkocht aan diverse schroot opkopers.
 
bron:Politie Drenthe