Met de aanhouding van drie jonge Almeerders van 14 en 15 jaar oud op maandag 20 februari, heeft de politie van Almere-Buiten 44 inbraken in auto’s opgelost die hoofdzakelijk in januari en februari in Almere-Buiten zijn gepleegd. De jongens zijn aangehouden na een tip van een oplettende getuige die de Almeerders bij het station Oostvaarders in Almere vernielingen zag plegen. Al snel bekenden de drie een flink aantal inbraken in auto’s waarna op donderdag 23 februari nog een 14-jarige Almeerder is aangehouden voor dezelfde feiten.

Bedanken getuige
De getuige, een vrouw uit Almere, is dinsdagmorgen in het politiebureau van Almere-Buiten door de Politie bedankt voor de melding. Het geeft nog maar eens aan dat de Politie niet zonder de tips van oplettende Flevolanders kan. In dit geval leidde een vernieling tot de oplossing van ruim veertig inbraken in auto's. De tipgeefster mocht naast heel veel waardering een flinke bos bloemen in ontvangst nemen.
Gestolen goederen
In veel gevallen sloegen de daders een raam in en verschaften zich zo de toegang tot een voertuig. De buit bestond naast autoradio’s ook uit identiteitsbewijzen en pasjes. Een deel van de gestolen voorwerpen is ook bij de verdachten aangetroffen en inbeslag genomen. De meeste goederen zijn aan de eigenaren terug gegeven. De politie heeft de jongens verhoord, die ook nog enkele vernielingen bekenden. Een proces-verbaal is opgemaakt.
Voorkomen
Ter voorkoming van inbraken in auto’s adviseert de politie om waardevolle spullen niet in het voertuig achter te laten. Om het doorzoeken van uw auto en vernieling van uw autoruit te voorkomen kunt u de klep van het lege dashboardkastje en de afdekking van de lege laadruimte beter open zetten. Registreer uw waardevolle voorwerpen goed. De nummers kunnen van pas komen bij de opsporing en teruggave.
 
bron:Politie Flevoland