De politie district Den Bosch heeft met de aanhouding van elf verdachten tussen de 14 en 18 jaar uit 's-Hertogenbosch en Rosmalen zesentwintig misdrijven opgelost. Het betroffen acht berovingen, diverse diefstallen uit auto's en inbraken. De feiten werden gepleegd in 's-Hertogenbosch en Rosmalen. Verder werden er diverse (vuur)wapens en andere goederen inbeslaggenomen.

 

Aanleiding onderzoek

De politie startte een onderzoek in oktober 2004. Een 16-jarige Bosschenaar werd medio toen ´s-avonds in Orthen door twee jongens onder bedreiging van een vuurwapen van zijn scooter beroofd, een 16-jarige vriend werd van zijn mobiele telefoon beroofd. Met de scooter werd een dag later op de Stationsweg een aanrijding veroorzaakt, waarbij de bestuurder er vandoor ging. In eerste instantie waren er weinig aanknopingspunten bij deze zaak.

Vervolgonderzoek

Op een gegeven moment kreeg de politie de beschikking over beveiligingsopnames waarop à©à©n van de verdachten van deze beroving te zien was. De beelden werden op 7 juni 2005 getoond bij het opsporingsprogramma ´Bureau Brabant' en leidden tot een positieve herkenning van à©à©n van de verdachten. In de loop van juni werden twee verdachten aangehouden. Van juni tot en met oktober 2005 werden nog negen aanhoudingen verricht. Op dit moment zitten nog vier van de verdachten vast.

bron:Politie Brabant Noord