Vanaf juni 2005 vonden vele woninginbraken plaats in Enschede. Middels onderzoek kwam de politie al vrij snel twee verdachten op het spoor. Beide verdachten wisten zich een hele tijd schuil te houden, terwijl de inbraken door gingen. In februari 2006 kon de politie deze twee verdachten, 18 en 19 jarige Enschedeërs, aanhouden. In het vervolg onderzoek kon de politie nog een derde en vierde verdachte aanhouden, Enschedeërs van 18 en 27 jaar.

Genoemde personen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij in ieder geval 31 woninginbraken. Het onderzoek loopt nog en het aantal kan daardoor nog oplopen. Bij de inbraken bestond de buit uit geld of goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s. Daarnaast werd in een aantal gevallen geen buit gemaakt. Opvallend was dat bij een groot aantal door de verdachten gepleegde inbraken een grote ravage werd aangericht in de woning. Op de bewoners had dit een grote impact.
Bij huiszoeking in een woning van de verdachten trof de politie een aantal goederen aan en nam deze in beslag. Deze goederen  werden door diverse aangevers als hun eigendommen herkend. Het grootste deel en met name de meest waardevolle goederen zijn niet aangetroffen.
Met de aanhouding op maandag 6 maart van een 31 jarige Enschedeër hoopt de politie toch nog een aantal goederen op te sporen. Deze 31 jarige wordt ervan verdacht vele goederen van de aangehouden verdachten te hebben geheeld. In de auto van de 31 jarige trof de politie meerdere goederen aan, waarvan de herkomst nog onderzocht moet worden. Alle verdachten zitten nog vast. De politie zet het onderzoek voort.
 
bron:Politie Twente