Met de aanhouding van twee 24-jarige inwoners van Kerkrade, heeft de politie een zaak van zinloos geweld opgelost die vrijdag 29 juli 2005 omstreeks 06.00 uur plaats vond op de Grote Staat hoek Leliestraat in Maastricht.

De twee aangehouden Kerkradenaren sloegen die ochtend zonder enige aanleiding in op meerdere toevallige voorbijgangers. Twee van die voorbijgangers, waarvan à©à©n man voor korte tijd bewusteloos werd geslagen, moesten in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld.

De politie kwam het tweetal op het spoor dankzij beelden van het cameratoezicht. Daarop is te zien dat de twee verdachten aanvankelijk inslaan op twee mannen, die in gezelschap waren van twee vrouwen. Nadat deze slachtoffers, die zich niet bij de politie hebben gemeld, waren weggelopen, keerden de twee verdachten zich even later tegen vier andere toevallig passerende mannen.

De twee aangehouden verdachten hebben bekend en zitten inmiddels in voorlopige hechtenis. De hoofdverdachte die als gewelddadig te boek staat bij de politie, was enkele maanden vrij na het uitzitten van een gevangenisstraf in verband met een mishandeling. Overigens heeft de politie nog een metalen herenhorloge in haar bezit dat op de Grote staat werd aangetroffen en waarvan de eigenaar zich nog niet heeft gemeld.
 
bron:Politie Limburg-Zuid