Met de aanhouding van een 19-jarige inwoner van Nijmegen en een 34-jarige vrouw uit Maastricht heeft de politie enkele misdrijven opgelost waaronder twee recente overvallen op Maastrichtse hotels. Donderdag 2 maart hield de politie op de Franciscus Romanusweg in Maastricht de 19-jarige verdachte aan omdat de man met een gestolen auto een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. De vrouw werd donderdag 9 maart aangehouden.

Aan de hand van het signalement van de man en een opvallende verwonding die hij aan een van zijn handen had, bracht de recherche hem in verband met een straatroof op de Wycker Grachtstraat en de overval op een hotel aan de Stationsstraat in Maastricht respectievelijk op 6 en 21 februari van dit jaar.
In het verdere onderzoek werd ook duidelijk dat hij samen met de 34-jarige vrouw uit Maastricht verantwoordelijk was voor de overval op een hotel aan de van Hasseltkade in Maastricht op vrijdag 24 februari 2006. Een simkaart van een mobiele telefoon die de Nijmegenaar bij zich had, bleek te zijn buitgemaakt bij een auto-inbraak op woensdag 1 februari aan de Mosalunet in Maastricht.
Het geld dat bij de overvallen werd buit gemaakt hebben de man en de vrouw opgemaakt aan verdovende middelen. De 19-jarige man werd maandag 6 maart aan de officier van justitie voorgeleid en zit inmiddels in voorlopige hechtenis. De 34-jarige vrouw wordt vrijdag 10 maart aan de officier van justitie voorgeleid.
 
bron:Politie Limburg-Zuid