In het stadion Feijenoord in Rotterdam wordt zondag 5 februari aanstaande de wedstrijd Feijenoord - Ajax gespeeld. De wedstrijd zal door ongeveer 48.000 mensen worden bezocht en begint om 12.30 uur. Dit betekent een zo goed als uitverkocht stadion. Ongeveer zestienhonderd Ajax - supporters zullen de wedstrijd bijwonen. Zij komen met zogenaamde 'combitreinen' naar het Rotterdam. Er wordt nauw samengewerkt met de politie Amsterdam - Amstelland en het Korps Landelijke Politiediensten.

Het belangrijkste uitgangspunt van de politie is te zorgen voor een rustig en sportief verloop van de wedstrijd. Verstoringen van de openbare orde worden niet geaccepteerd en leidt tot een repressieve reactie met een eventueel justitieel vervolg. Gedragingen van supporters worden nauwlettend gevolgd en er zal streng worden opgetreden tegen iedereen die zich misdraagt.

Er wordt rond deze wedstrijd ook uitgekeken naar 'supporters' die zich tijdens de vorige Feijenoord -Ajax van 17 april 2005 hebben misdragen. Het onderzoek heeft vorig jaar al geresulteerd in 180 aanhoudingen.
Misdragingen van één van beide supportersgroepen kan leiden tot een voorstel om vijf jaar lang geen supporters over en weer mee te nemen naar de onderlinge uitwedstrijden.
bron:Politie Rotterdam Rijnmond