Wederom heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in Noordwijk op moeten treden om vechtende groepen uit elkaar te halen. Bij het uiteen halen van de twee groepen, van ongeveer 20 en 30 man, zijn twee aanhoudingen verricht. Door het verzet van de twee verdachten raakten twee agenten gewond. De twee verdachten zijn ingesloten en worden door justitie vervolgd.

Omstreeks 02.15 uur stonden de twee groepen tegenover elkaar op de kop van de Hoofdstraat. De menigte jongeren schreeuwden en scholden elkaar uit. Omdat de sfeer steeds grimmiger werd besloten de aanwezige agenten de groepen uiteen te halen om erger te voorkomen. Twee raddraaiers werden aangehouden, zij raakten slaags met de andere groep. De twee verdachten, van 18 en 23 jaar uit Lisse, verzetten zich hevig tegen hun aanhouding. Bij de aanhouding van de 18 jarige moesten er zelfs meerdere agenten aan te pas komen om hem in bedwang te houden. Bij de aanhoudingen raakten twee agenten gewond. Eén agent is met schouderletsel in het ziekenhuis behandeld. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Samenwerking Politie en Justitie
Noordwijk is allang niet meer een regionaal uitgaansgebied, het wordt volop bezocht door jongeren uit andere delen van het land. De politie draagt er samen met de susploeg en de horeca aan bij dat al deze jongeren in Noordwijk veilig kunnen stappen. Helaas zijn er in de laatste maanden een aantal incidenten te benoemen waarbij de politie hard moest optreden. De incidenten deden zich met name voor na sluitingstijd. De politie handhaaft de orde tijdens de stapavonden en treedt streng op bij ongeregeldheden, altijd met de bedoeling om de rust te bewaren. De politie heeft met justitie afgesproken, dat personen die zich misdragen in het horecagebied altijd worden vervolgd.

bron:Politie Hollands Midden