In de nacht van zondag op maandag deed een 30-jarige inwoonster van Nijmegen aangifte van diefstal en aanranding. De vrouw werd ter hoogte van de Koningstraat aangesproken door ongeveer vijf mannen. Een aantal van hen sprak haar aan en een van hen betastte haar. Hierna renden de mannen weg. Even later merkte de vrouw dat haar portemonnee weg was. De vrouw liep door en zag ter hoogte van het stadhuis een aantal van de mannen staan die haar kort geleden aanspraken. Zij liep naar hen toe en vroeg haar portemonnee terug. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de vrouw onzedelijk werd betast. Uiteindelijk kon de vrouw zich van de groep losmaken en liep weg.

Alle mannen worden rond de 20 jaar oud geschat. Van drie mannen is een kort signalement bekend. Een van hen was vrij klein van postuur. Zijn lengte wordt op 1.50 meter geschat. Hij had een licht getinte huidskleur en kort donker haar. Een andere man had eveneens een lichtgetinte huidskleur en droeg een metalen bril. Hij was tussen de 1.65 en 1.70 meter lang en had eveneens kort donker haar. Een derde persoon had een Chinees uiterlijk en droeg een jas met bruintinten.

Getuigen die mogelijk iets van deze aanranding hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

bron:politie Gelderland-Zuid