De politie in de Achterhoek onderzoekt een schietincident, dat zich donderdagavond laat voordeed in een bosperceel aan de Engbergseweg in Gendringen. Een 29-jarige Doetinchemmer raakte hierbij gewond en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. De politie zoekt getuigen van het voorval.

De politie kreeg rond het middernachtelijk uur een melding, dat het slachtoffer zich in het ziekenhuis had laten behandelen aan een schotwond. De man had, zoals hij verklaarde, rond 22.30 uur met zijn vriendin en de hond in het bosgebied bij een aldaar gelegen uitspanning gewandeld.
Plotseling hoorden zij een knal en voelde de man een stekende pijn aan zijn been. Bij de auto gekomen zag hij bloed en nadat de hond thuis was gebracht, ging men door naar het ziekenhuis. Hier werd vastgesteld, dat de man licht gewond was.

De gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in. Tijdens het bij daglicht gehouden sporenonderzoek werd onder meer met een metaaldetector gezocht.  De politie is een buurtonderzoek gestart en ondanks de paar woningen in de omgeving, heeft zij nog niet iedereen thuis getroffen. Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Mensen die bijzonderheden kunnen vermelden over het schietincident kunnen contact opnemen met de politie via 0900 – 8844.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland