De politie onderzoekt een schietpartij waarbij een 28-jarige man uit Bergen op Zoom gewond is geraakt. De schietpartij gebeurde rond 03:20 uur zondagmorgen op het Sint Catharinaplein in Bergen op Zoom, in de hoek waar de Kremerstraat op het plein uitkomt. Wat de aanleiding is geweest voor de schietpartij, wordt momenteel onderzocht. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. Dit kan via het telefoonnummer 0900 - 8844.

Vast staat wel dat het slachtoffer vlak voor het schieten ruzie had met een nog onbekende man. Vermoedelijk heeft deze verdachte de schoten gelost. Er is enkele malen kort achter elkaar geschoten, waarbij het slachtoffer vermoedelijk geraakt werd in zijn rug en borst. Hij strompelde nog enkele meters, viel op de grond, stond weer op, liep enkele meters en ging toen weer liggen.

Enkele minuten na het incident waren de eerste agenten reeds ter plaatse. Zij ontfermden zich over het slachtoffer en gingen op zoek naar eventuele getuigen. De politie heeft meerdere getuigenverklaringen afgenomen. Ten tijde van het incident was het betrekkelijk rustig op het plein. Toen duidelijk werd waar het schietincident precies had plaats gevonden, werd daar een lint omheen gespannen, zodat eventueel bewijsmateriaal veilig gesteld kon worden. Ook werden medewerkers van de technische recherche in kennis gesteld om het bewijsmateriaal te onderzoeken.

Vervolgens kwam het ambulance personeel die het slachtoffer afvoerden naar het Lievensbergziekenhuis in Bergen op Zoom. In de loop van de ochtend is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Antwerpen waar hij later vandaag geopereerd zal worden. Zijn huidige toestand is voor de politie onbekend.

bron:Politie midden en west Brabant