De politie in de Achterhoek onderzoekt een vechtpartij aan het Patrijsplein in Silvolde èn het aantreffen van het levenloze lichaam van een 63-jarige man in een nabij gelegen woning aan het Fazantplein. Het is nog onduidelijk hoe de man om het leven is gekomen. In verband met onderzoek zijn 5 mannen uit Silvolde en ’s Heerenberg aangehouden. De politie kreeg dinsdagavond 14 maart omstreeks 21.50 uur een melding, dat er meerdere mannen voor een woning aan het Patrijsplein aan het vechten waren. Bij de komst van de agenten werden er geen vechtenden meer aangetroffen.

Kort daarop werd de komst van een ambulance verzocht bij een woning aan het Fazantplein. Hier zou iemand onwel zijn geraakt en bij de komst van de ambulance bleek de 63-jarige hoofdbewoner te zijn overleden. Het slachtoffer lag gedeeltelijk in de deuropening van zijn woning. Om hem aan het zicht van het publiek te onttrekken, heeft de gealarmeerde brandweer zeilen gespannen.
Terwijl de politie in de woning van het slachtoffer verbleef, werd de komst van een ambulance in Terborg verzocht om een slachtoffer van de vechtpartij in Silvolde te behandelen. De gealarmeerde politie heeft vervolgens in Terborg drie mannen aangehouden en in Silvolde twee. Zij zijn ingesloten in diverse politiebureaus. De technische recherche is begonnen met een sporenonderzoek en dit zal vannacht verder worden uitgevoerd. De politie hoopt in de loop van de dag meer duidelijkheid over het gebeurde en de doodsoorzaak van het slachtoffer te krijgen.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland