Maandagmiddag kregen politiemensen van het team Beuningen het verzoek van collega's van het KLPD om te assisteren bij een ernstig geval van verkeersagressie. De politiemensen van het KLPD hadden gezien dat de bestuurder van een zwarte Volvo geprobeerd had om op de A73 een andere automobilist van de weg te rijden. De bestuurder van de Volvo had vervolgens zijn auto op een carpoolplaats in Beuningen geparkeerd en was daarna vertrokken.

Op verzoek van het KLPD werd een bezoek gebracht aan een woning in Ewijk waar de eigenaar van de Volvo zou wonen. Daar bleek dat de auto was bestuurd door een 34-jarige Nijmegenaar. Deze kon even later in Nijmegen worden aangehouden en worden overgedragen aan het KLPD.

Henneplucht
Bij het bezoek aan de woning in Ewijk roken de politiemensen een henneplucht. Ook waren er zichtbare tekenen dat zich in de woning mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Op de zolder van de woning bleek inderdaad een hennepkwekerij met 320 planten aanwezig te zijn. Daarop is de bewoonster, een 30-jarige vrouw, aangehouden. De planten en gebruikte apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Door NUON werd vastgesteld dat illegaal stroom werd afgetapt.
Nadat de 34-jarige Nijmegenaar door het KLPD was gehoord over zijn verkeersgedrag is hij door de Beuningse politiemensen opnieuw aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid