De politie ontdekte op woensdag 14 december rond 13.00 uur in een bedrijfsloods aan de Vlashoven een hennepversnijderij. Er lag 35 kilogram aan hennep met een straatwaarde van ongeveer 80.000 euro. De politie hield in de loods 12 verdachten aan. Eà©n van de verdachten zit nog vast. De overigen werden in de avond weer op vrije voeten gesteld.

De ontdekking werd gedaan na informatie dat er rond het pand een geur van hennep hing. De politie trof een dichte loods aan van waaruit stemmen te horen waren. Na enige tijd ging een deur open en kwam een enorme hennepwalm de agenten tegemoet. Daarop besloten de agenten binnen een kijkje te nemen en troffen daar de hennepversnijders aan. De politie hield 8 mannen van 17 tot 43 jaar uit Leiden, Sassenheim, Voorschoten en IJmuiden en 3 vrouwen van 18 tot 40 jaar uit Leiden en IJmuiden aan. Een 45-jarige man uit Noordwijkerhout die zich later bij het pand meldde werd eveneens aangehouden. Hij zit nog vast. De versneden hennep en hennepplanten zijn vernietigd.

Het is de tweede keer binnen een jaar dat de politie in dit bedrijfspand hennep ontdekt. Op 17 januari van dit jaar werden twee hennepkwekerijen ontdekt waar 2000 planten groeiden. Er werden in die zaak 8 verdachten aangehouden en de kwekerij werd ontmanteld.

bron:Politie Hollands Midden