De politie van het korps Utrecht heeft op drie locaties in district Binnensticht: Dorpsstraat (De Bilt), Utrechtseweg (Zeist) en Park Seminarie (Driebergen-Rijsenburg) een bromfietscontrole gehouden. Deze vond plaats op vrijdagavond 22 april. Het pakken van overtreders was niet eenvouding. Een maal moest de politie achter een 18 jarige knaap aan die vergeefs zich uit de voeten trachtte te maken.

Tijdens de controles werden 82 bromfietsen gecontroleerd en 54 maal proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Een 18-jarige man uit Utrecht werd aangehouden na een achtervolging. De man reed zonder verzekeringsplaatje op de Zonstraat en werd door een motoragent gesommeerd mee te gaan naar de controleplaats in Driebergen. De man ging er vandoor en de achtervolging werd ingezet bij de Baden Powellaan het bos in.

Uiteindelijk kwam de bromfiets weer terecht bij het fietspad nabij de Baden Powellaan. Hier stond een groep mensen en de motoragent wilde om die reden zo snel mogelijk een einde aan de achtervolging maken. De verdachte bromfietser sloeg vlak voor de motorrijder plots linksaf om weer het bos in te rijden, maar de motoragent kon niet meer uitwijken en schoot tegen de grond en tegen de bromfietser die ten val kwam.Hierbij liep de agent lichte verwondingen op.

De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. Zijn bromfiets is in beslag genomen voor nader onderzoek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
 
bron:politie Utrecht