De politie heeft de afgelopen dagen drie maal een insluiper weten aan te houden. Ze worden verdacht van meerdere diefstallen uit zorgcentra, gebouwen, kleedkamers, en de Grote Kerk aan de Loolaan. Er bestaat geen relatie tussen de drie mannen. Zij gingen overdag los van elkaar op pad om hun slag te slaan. De politie sluit niet uit dat er nog één of meer insluipers actief zijn en blijft waarschuwen om alert te zijn en bij onraad onmiddellijk de politie te bellen.

Zorgcentrum
Een 37-jarige Apeldoorner werd op woensdagnmiddag ((8/2) rond 17.20 uur door een medewerker van het zorgcentrum Saint Marie aan de Arnhemseweg overlopen toen hij op de kamer van een oudere bewoonster tassen doorzocht.

De man werd vervolgens met behulp van andere medewerkers aangehouden en aan de politie overgedragen. De Apeldoorner werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij ontkent  insluipingen in andere zorginstellingen in met name de maand januari van dit jaar aan de Koning Lodewijklaan, maar de politie neemt die insluipingen wel op in het dossier dat tegen deze verdachte wordt opgemaakt .
Kleedlokalen
Een 38-jarige insluiper werd dinsdagmiddag (7/2)  aangehouden, op verdenking van meerdere diefstallen uit openbare gebouwen, garderobes en kleedlokalen. De man werd herkend van camerabeelden. Hij legde bekennende verklaringen af over de diefstal van een tas met portemonnee uit het gebouw van de Coda, een tas met portemonnee uit het gebouw van Spatie aan de Spoorstraat. In de wijk Zevenhuizen werd een portemonnee uit de kleding gehaald die hing in het kleedlokaal van een gymzaal aan de Duizendschoon en een mobiele telefoon uit de sporthal aan de Zilverschoon. In dit onderzoek zijn een paar mobiele telefoons in beslag genomen en gaan terug naar de eigenaar.
Belang van aangifte
Bij dit onderzoek werd de politie opnieuw duidelijk, dat aangifte doen belangrijk is om zaken te kunnen opsporen. Deze 38-jarige verdachte bekende ook nog een diefstal van een mobiele telefoon bij een insluiping in een school in het Mheenpark. Hiervan bleek geen aangifte te zijn gedaan, zodat gestolen goed ook niet terug kan naar de eigenaar.Deze 38-jarige  verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft in hechtenis.

Grote Kerk

De 17-jarige Apeldoornse insluiper die op vrijdag 3 februari jl. werd aangehouden op verdenking van diefstal van portemonnees uit twee kantoorruimten het verzorgingshuis Casa Bonita, bleek ook een insluiping te hebben gepleegd in de personeelsruimte van het Julianaziekenhuis. Hij werd door politiemensen herkend aan het opgegeven signalement en vervolgens thuis aangehouden. Verder bleek tijdens het onderzoek, dat de jongeman op 21 januari jl. diefstallen pleegde in de Grote Kerk aan de Loolaan,  tijdens het benefietconcert van het “Heneni-orkest”.  Hierbij nam hij twee handtassen, een mobiele telefoon en een portemonnee weg. Na de diefstal kreeg de man spijt, deed de gestolen goederen in een plastic tas en liet de tas achter bij één van de kerkdeuren. Een  bedrag van € 10,- euro hield hij achter.  De verdachte werd voorgeleid bij de rechter-commissaris en is onder meerdere voorwaarden en in afwachting van een nadere beslissing in vrijheid gesteld
bron:Politie Noord en Oost-Gelderland