De districtelijke ondersteunings groep (DOG) van het district Maastricht heeft op dinsdag 27 september 2005 een einde gemaakt aan de handel in verdovende middelen vanuit een woning aan de Trappendaal in Maastricht. Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van klachten uit de buurt over overlast en hinder die werd ondervonden door buurtbewoners en werd veroorzaakt door vooral buitenlandse drugsverslaafden en -kopers.

Het onderzoek werd maandagavond 26 september gestart en had vrijwel meteen succes. Binnen korte tijd verlieten vier personen de woning. Zij werden allen gecontroleerd. Twee van hen hadden een geringe hoeveelheid harddrugs bij zich die zij in het pand hadden gekocht. Zij zijn afkomstig uit het Franse Epernay. Een man uit het Duitse Sulzbach-Rosenberg verliet samen met een 21-jarige inwoner van Utrecht het betreffende pand. De Duitser had een kleine hoeveelheid harddrugs in zijn bezit, terwijl de man uit Utrecht negenduizend euro op zak had. De vier mannen werden aangehouden.

Uit het onderzoek bleek dat de man uit Utrecht de drugs verkocht vanuit het betreffende pand. Dinsdagmiddag werd door de DOG een onderzoek ingesteld in de woning. Daar werden op dat moment twee mannen en een vrouw uit Duitsland aangetroffen evenals de 23-jarige uit Guinee Bissau afkomstige bewoner. Een van de Duitsers had 55 gram harddrugs in zijn bezit. Ook deze personen werden aangehouden. In de woning trof de politie een kluis aan waarin nog eens 600 gram harddrugs werden gevonden.

De man uit Utrecht en de hoofdbewoner van het pand aan de Trappendaal zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie. Tegen de overige verdachten is proces-verbaal opgemaakt, waarna ze in zijn gesteld.

bron:Politie Limburg-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular