Kort na een gewapende overval op de supermarkt aan de Hoge Dries in Apeldoorn, heeft de politie woensdagochtend (1/2) één van de overvallers kunnen aanhouden. Hij werd door de politie tijdens een zoekactie in de achtertuin van een woning aan de Haardstede aangetroffen. De man had zich verstopt onder een afdekzeil van een speelhuisje. De buit, een tas met geld en een vuurwapen is eveneens aangetroffen en in beslag genomen.

De overval vond woensdagochtend omstreeks 07.30 uur plaats. Medewerkers van de supermarkt die bij de achteringang aan het werk waren werden onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen naar binnen te gaan waarna één van hen onder bedreiging de kluis moest openen. Nadat er geld was weggenomen gingen beide overvallers er te voet vandoor. Op dat moment arriveerde de gewaarschuwde politie, die onmiddellijk een zoekactie startte.
Onder zeil
De overvallers maakten zich via tuinen en over schuttingen uit de voeten. Eén van de twee overvallers, een 28 jarige man uit Rotterdam werd door twee politiemensen in een achtertuin onder een afdekzeil van en speelhuisje aangetroffen en direct aangehouden. Hij werd op het bureau voor nader onderzoek ingesloten.
De politie heeft nog met een speciale speurhond de wijk doorzocht naar de tweede overvaller, maar deze man niet meer aangetroffen.
Het betreft een man van ongeveer 20 a 30 jaar oud, 1.80 meter lang, donkerkleurige snor, licht getinte huid, blauwe spijkerbroek, dikke zwarte jas tot op de heupen, droeg een zwarte muts tot over de oren.
Getuigen die deze man hebben gezien, misschien en lift hebben gegeven of per taxi hebben vervoerd, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland