De afgelopen tijd komt er bij de politie weer een stijgend aantal meldingen binnen over vernielingen in wijken rond het centrum van Alkmaar op donderdag, vrijdag en zaterdag. Deze vinden vooral plaats in de avond en nacht. Het blijkt hierbij vaak te gaan om jongeren die tijdens de koopavonden of na het uitgaan deze vernielingen plegen.

De politie gaat naar aanleiding van de meldingen deze overlast aanpakken. Vanaf vrijdagavond 11 november a.s, als de jeugd voorzien van eigengemaakte lichtjes al zingend op bedeltocht wil gaan om snoep voor de winter in te zamelen,  zal er door het team van politiebikers extra gesurveilleerd worden op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht, op de aan- en afvoerroutes van en naar de stad, waarbij met name de aandacht gaat naar de gebieden in en rond de Huiswaarden en de Westerweg.

Ook de hulp van bewoners wordt bij de aanpak van de vernielingen ingeroepen. Ziet u tijdens het thuiskomen, langsrijden of het uitlaten van de hond à©à©n of meerdere jongeren vernielingen plegen of  schreeuwend door de straat lopen? Dan kunt u op de donderdag, vrijdag en zaterdag in de avond en nacht bellen naar 0900-8844 onder vermelding van ´slooproute Alkmaar'. Heeft u de dader(s) in zicht? Dan belt u 112. Uw melding wordt direct doorgeven aan de surveillerende bikers. De politie kan zo samen met u zorgen voor een betere veiligheid.

bron:Politie Noord Holland Noord