De politie heeft afgelopen weken een uitgebreid onderzoek naar de handel in harddrugs in Eerbeek afgerond. Op 12 november werden drie Eerbeekse verdachten (29, 34 en 36 jaar) en een Deventenaar (27 jaar) aangehouden. Enkele dagen later is een 28-jarige Brummenaar voor het zelfde feit aangehouden. Met uitzondering van deze laatste man verblijven allen nog in hechtenis.

Met de aanhouding van vijf verdachten denkt de politie Eerbeek de drugshandel in die plaats een gevoelige klap te hebben toegediend. De politie verdenkt het vijftal ervan vooral in Eerbeek, maar ook in Apeldoorn en Deventer harddrugs aan jongeren te hebben verkocht. Het ging hierbij meestal om cocaïne, xtc en speed.

Een groep van ongeveer 25 Eerbeekse jongeren in de leeftijd van 20 tot 25 jaar zou de drugs vooral gebruiken op houseparty's en andere feesten. De drugs werden bij de plaatselijke dealers gekocht en slecht in à©à©n geval bestaat het vermoeden, dat de drugs met van misdrijf afkomstige spullen werden betaald.

Naast plaatselijk dealgedrag vanuit huis of op bestelling "ergens" in het dorp worden twee van hen verdacht van de uitvoer van tienduizenden xtc pillen en cocaïne naar Duitsland. Voor deze handel zijn ook een 21-jarige Brummenaar en een 34-jarige man uit Eerbeek aangehouden geweest en verhoord.

Bij de aanhouding van de vier Eerbeekers en de Deventenaar in de vroege ochtenduren van de 12e november werden bij doorzoekingen van hun woningen handelsgeld en harddrugs in beslag genomen. De verdachten verblijven nog in hechtenis en het proces-verbaal wordt binnenkort ingeleverd bij het Openbaar Ministerie in Zutphen voor de verdere afhandeling.

bron:Politie Noord en Oost Gelderland