Zeist ´ De recherche van het politiedistrict Binnensticht heeft onderzoek gedaan naar de dodelijke steekpartij op 30 april j.l. aan de Laan van Vollenhove.

Op 30 april kreeg de politie rond 21.45 uur de melding van een steekpartij aan de Laan van Vollenhove. Daar bleek een 21-jarige inwoner van Zeist zodanig te zijn verwond dat hij daaraan later overleed. Het slachtoffer werd buiten de woning neergestoken, maar strompelde daarna nog een woning in.

Uit getuigenverklaringen ter plaatse bleek dat de verdachte een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zou zijn. In dezelfde nacht werd door de politie een inval in een woning in Doorn gedaan, waar hij mogelijk verbleef. Daar werd de verdachte echter niet aangetroffen.

Op 6 mei zag een agent in zijn vrije tijd, de gezochte verdachte in Utrecht lopen. Hierop werd de 35-jarige man alsnog aangehouden.In de woning waarin het slachtoffer werd aangetroffen werd 1 kilo cocaïne gevonden. De bewoonster, een 43-jarige vrouw, is aangehouden op verdenking van het bezit van de drugs.

Tijdens het politieonderzoek is eveneens gebleken dat de verdachte na de steekpartij in een auto is gestapt en met een volgens hem onbekende man richting Doorn is gereden. Op de Arnhemsebovenweg raakte de bestuurder echter de macht over het stuur kwijt en reed frontaal tegen een lantaarnpaal. De 35-jarige verdachte liep daardoor een forse hoofdwond op, maar beide inzittenden gingen na de aanrijding er vandoor. Zij lieten de auto achter.

Tijdens het onderzoek kwam de verdachte bij de politie eveneens in beeld als de mogelijke dader van een bedreiging in Doorn. Enkele dagen voor de fatale steekpartij in Zeist trof een inwoner van Doorn namelijk een onbekende man in zijn tuin aan. Toen hij hem aansprak, werd de man bedreigd met een steekwapen. In een latere fotoconfrontatie in het politiebureau herkende de Doornaar de 35-jarige man als degene die hem bedreigd had.

Bron: Politie Utrecht