De politie van de regio Rotterdam-Rijnmond waarschuwt voor oplichtingspraktijken van een groep mensen die zich voordoet als collectanten van het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten (NFSG). Bij bedrijven en particulieren op onder meer Goeree-Overflakkee maar ook in Rotterdam bood men stroopwafels aan. Hier kregen de slachtoffers een folder waarop gehandicapte sporters te zien zijn. Het ontvangen geld wordt niet aan het NFSG overgemaakt maar vooral in eigen zak gehouden.

In de afgelopen maanden zijn hier diverse meldingen bij de politie en het NFSG binnengekomen. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op dit soort praktijken. Over het algemeen worden er collecteweken gehouden, die vooraf in de media (onder andere in advertenties) aangekondigd worden. Hierbij worden geen stroopwafels verkocht, maar met een bus gecollecteerd. Tevens hebben de collectanten een legitimatiebewijs bij zich en een gesloten/verzegelde collectebus. Bij twijfel kan er natuurlijk altijd contact opgenomen worden met de politie of de instelling zelf.
Overigens zijn in het afgelopen jaar de stroopwafels voor het goede doel in diverse delen van ons land te koop aangeboden. Meerdere politiekorpsen hebben hier al tegen opgetreden maar de verkopers verplaatsen zich kennelijk telkens weer.

bron:Politie Rotterdam Rijnmond