De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag van het dienstwapen gebruik moeten maken bij de aanhouding van een 43 jarige inwoner van Assen. De man wordt er van verdacht dat hij in een discotheek in het centrum van Assen een bezoeker zodanig heeft mishandeld dat die in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

Bij zijn aanhouding in de discotheek was de man dermate buiten zinnen dat hij, ook met meerdere agenten niet te houden was. Ook pepperspray kon de man niet tot bedaren brengen. Hij zag op een gegeven moment zelfs kans een wapenstok van een van de agenten te pakken te krijgen. De toestand werd voor de omgeving en agenten zo bedreigend dat een van de agenten een waarschuwingsschot heeft gelost. Toen dat ook niet hielp heeft de politie gericht geschoten. Daarbij is de man in zijn been getroffen.

Zelfs daarna had de politie nog moeite de man te overmeesteren en in de boeien te slaan.

Na zijn voorgeleiding is de man voor de behandeling van zijn verwonding overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie vermoedt dat de man onder invloed verkeerde van drugs of alcohol is van hem een bloedproef genomen.

Het onderzoek naar het schietincident is na overleg met justitie overgedragen aan de rijksrecherche.

bron:Politie Drenthe