De politie heeft het onderzoek naar de brand in de nieuwjaarsnacht in de supermarkt aan de Carstensdijk in Elim afgesloten. De brand brak uit nadat er vuurwerk naar binnen was gegooid. In goede samenwerking met veel inwoners van Elim konden uiteindelijk zes verdachten worden aangehouden en/of verhoord. Een aantal van hen heeft bekend.
In de nieuwjaarsnacht brak er in de supermarkt brand uit nadat er vuurwerk door een gat in een etalageruit naar binnen was gegooid. Door snel en goed ingrijpen van omstanders is de brand snel geblust. Daarmee is voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden naar de rest van het pand en wellicht ook naar een aangebouwde woning. De schade wordt geschat op een bedrag tussen de € 100.000,- en € 150.000,--.
De politie startte op 2 januari direct een onderzoek. In de daarop volgende weken zijn in totaal 24 mensen gehoord. De medewerking vanuit het dorp was uitstekend.  Uiteindelijk zijn zes jongens in de leeftijd van 11 t/m 18 jaar als verdachte gehoord. Drie van hen zijn aangehouden. De anderen meldden zich op verzoek van de politie op het politiebureau. De aangehouden jongens zijn op de dag van hun aanhouding weer in vrijheid gesteld.

Een 18 jr. jongen wordt verdacht van het vernielen van de ruit waardoor er een gat ontstond. Hij ontkent dit echter. De andere jongens worden verdacht van het door dit gat naar binnen gooien van vuurwerk. Drie van hen hebben dit toegegeven. De andere twee ontkennen.
Het politiedossier is inmiddels afgesloten en naar Justitie verzonden. Justitie besluit op basis van de onderzoeksgegevens tegen welke verdachte verdere strafvervolging wordt ingesteld.
bron:Politie Drenthe