Zaterdag rond 11.50 uur is aan de waterrand van de Waal bij Hurwenen, tegen een krib, een kinderlijk aangetroffen. Het gaat om een meisje van naar schatting 10 jaar. De hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse gegaan. De Technische Recherche verrichtte een sporenonderzoek. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat het meisje al enkele dagen in het water heeft gelegen en hier is aangespoeld. De politie heeft een vermoeden wie het meisje is, maar zal uiteraard eerst de familie hiervan in kennis stellen. Het politieonderzoek wordt verder verricht door de dienst Waterpolitie van het KLPD.

Het lijk werd aangetroffen door enkele kinderen die op de Waaldijk wachtten op de intocht van Sinterklaas. In overleg met de burgemeester is daarop besloten om Sinterklaas iets verderop in Rossum aan te laten komen. De ouders van de kinderen die het lijk gezien hebben, zijn ´s middags opgevangen in een school aan de Kersenboogerd in Rossum.

In totaal kwamen de ouders van 15 kinderen op de bijeenkomst af die geleid werd door burgemeester J. Mikkers van de gemeente Maasdriel. Daarnaast waren medewerkers van politie, gemeente, GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen), Bureau Slachtofferhulp en enkele leerkrachten en directie van de school aanwezig. Een hulpverleningstraject is opgestart.
 
bron:Politie Gelderland-Zuid