De politie in het district Bergen op Zoom heeft een Team Grootschalig Onderzoek opgestart naar aanleiding van het overlijden van een 16-jarige jongen uit Dinteloord. Zaterdagavond omstreeks 20.00 uur liep een onenigheid tussen een groepje jongeren aan het Raadhuisplein uit op een handgemeen. Eén van de betrokkenen heeft hierbij een mes ter hand genomen en het slachtoffer hiermee in het bovenlichaam gestoken.

Zowel de politie als de ambulance waren korte tijd na de melding ter plaatse, maar ziekenhuispersoneel heeft de jongen uiteindelijk niet meer kunnen redden. Hij bezweek zondagmorgen omstreeks 5.00 uur in het Franciscusziekenhuis in Roosendaal aan zijn verwondingen.
De politie heeft kort na de melding nabij het Raadhuisplein een 22-jarige inwoner van Dinteloord aangehouden. Verschillende andere politie-eenheden kwamen ter plaatse om getuigen te horen en een onderzoek in te stellen. Na enige tijd hield een politie-eenheid op een parkeerplaats elders in Dinteloord drie mannen aan. Het betreft een 19-jarige en een 26-jarige man uit Dinteloord en een 49-jarige man uit Steenbergen. Alle aangehouden verdachten hebben de Irakese afkomst. Zij zijn allen in verzekering gesteld.
In aanwezigheid van de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris is kort na middernacht doorzoeking verricht in de woning van de hoofdverdachte, de 19-jarige Dinteloorder.
Een politieteam van 24 personen heeft de zaak in onderzoek. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de onenigheid, die zaterdagavond ontstond, in ieder geval niet voortkwam uit discriminatie.
bron:Politie Midden en West Brabant