Regelmatig wordt de hulp van de politie ingeroepen in gevallen waarbij mensen overlast veroorzaken wegens psychische problemen. Zo ook woensdag.

In Assen werd woensdagmorgen aan de Hofstukken een tuinbank gestolen. Een getuige had een vrouw daar ´s morgens heel vroeg mee over straat zien lopen en meldde dit bij de politie. Nadat van de Hofstukken de melding van de diefstal ook bij de politie terecht was gekomen konden deze twee meldingen aan elkaar worden gekoppeld.

Na een onderzoek werd in de woning van een 54-jarige vrouw niet ver uit de buurt de bewuste tuinbank aangetroffen. De vrouw, die een zeer verwarde indruk maakte, is meegenomen naar het bureau en wordt doorverwezen naar de hulpverlening. De bank is terug in de juiste tuin..

In Ruinerwold heeft de politie woensdagavond een 43-jarige man uit een woning gehaald die zichzelf ernstig had verwond. Hij had de boel thuis kort en klein geslagen en had daarbij snijwonden opgelopen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en wordt daarna, ook vanwege zijn psychische problemen, doorgestuurd naar een passend hulptraject.

Bron:Politie Gelderland-Zuid}